Jaarkaarten 2024


Foto ter illustratie, een zonnige herfstdag op Golfpark De Loonsche Duynen

Wil je heel veel op ShortGolf Utrecht golfen?
Dat kan! We hebben diverse Jaarkaarten om 12 maanden lang onbeperkt te golfen. Scroll even naar beneden voor de voordelen.
 • Persoonlijke jaarkaart à EUR 470
 • Partner-jaarkaart à EUR 400
 • Voor jongeren t/m 20 jaar à EUR 300
 • Voor gezinnen à EUR 980
  Dit betekent 2 ouders én alle kinderen onder 21 jaar binnen het gezin.
En neem je een jaarkaart af in 2024, dan hebben we een leuke aanbieding!
 • Voor iedereen die in 2024 een jaarkaart afneemt is er een speciaal kennismakingsvoordeel: 3 gratis, persoonlijke greenfees voor een ronde van 9 holes, te spelen op al onze golfbanen. Zo kun je kennismaken met alle andere golfbanen van Hollandsche Golfclub!
 • Neem je gelijk een handicapregistratielidmaatschap af? Dan ontvang je zelfs nog meer gratis greenfees.


Verzeker jezelf! ... Voordat je je gaat aanmelden, lees eerst dit:
Speelrechten en lidmaatschappen kunnen tussendoor niet worden stopgezet. Om het risico voor golfers in Nederland voor het niet kunnen spelen door langdurige ziekte of blessures af te dekken, is er de NGF-contributieverzekering. Klik hier voor meer informatie.
Aanmelden voor een jaarkaart:
 • Klik hier als je wilt aanmelden voor een jaarkaart.
  Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.
 • Klik hier voor de Leveringsvoorwaarden Speelrecht en Abonnementen (PDF).
Voordelen Jaarkaarten
 • 12 Maanden onbeperkt spelen op de 2 golfbanen van ShortGolf Utrecht gedurende openingstijden én bij beschikbaarheid.
 • Als jaarkaarthouder krijg je bij aanschaf van een ballenkaart voor de driving range een ballenkaart er gratis bij!
 • Gratis deelname aan golfwedstrijden.
 • Bij aanschaf van een persoonlijke jaarkaart kun je een partner-jaarkaart met korting aanschaffen (korting op 2e Jaarkaart die je aanschaft).
GRATIS GREENFEES, veel gestelde vragen

ALGEMEEN

Hoe ontvang ik mijn gratis greenfees?

Je gratis greenfees worden op jouw naam in het systeem van de Hollandsche Golfclub gezet. Als je op één van onze golfparken gaat golfen, dan kun je jouw ronde golf daar ‘betalen’ met de rondes die in dit systeem staan.

Hoe lang zijn mijn gratis greenfees geldig?

De 3 gratis greenfees die je ontvangt bij je jaarkaart (ingegaan in 2024), zijn gekoppeld aan de looptijd van je jaarkaart. Dus als je jaarkaart geldig is van maart 2024 t/m maart 2025, dan zijn de greenfees ook zo lang te gebruiken. De gratis greenfees die je ontvangt bij je handicapregistratielidmaatschap, zijn geldig gedurende de looptijd van dit lidmaatschap – en dit is steeds een kalenderjaar. Dus als je nu zo’n lidmaatschap afneemt, dan zijn deze greenfees heel 2024 geldig.

Krijg ik ook 3 gratis greenfees als mijn jaarkaart eind 2023 is ingegaan

Volgens onze administratie is er ook een aantal golfers met een jaarkaart die is ingegaan op 1 november 2023 en 1 december 2023; ook deze golfers kunnen zich aanmelden voor de gratis greenfees.
 

3 GRATIS GREENFEES BIJ JAARKAARTEN

Mijn huidige jaarkaart loopt pas later dit jaar af. Kan ik me wel al aanmelden?

Nu al inschrijven mag, maar is niet nodig. Je kunt je namelijk wel al aanmelden voor een nieuwe jaarkaart. Maar je krijgt pas een factuur voor de nieuwe jaarkaart als de oude jaarkaart is afgelopen en de nieuwe is ingevoerd. Als die factuur is verstuurd en is betaald, ontvang je de 3 gratis greenfees.
 

3 EXTRA GRATIS GREENFEES BIJ HANDICAPREGISTRATIELIDMAATSCHAP

Ik heb momenteel al ergens anders een handicapregistratielidmaatschap. Krijg ik ook 3 extra gratis greenfees als ik me nu aanmeld voor volgend jaar?

Helaas niet. De 3 extra greenfees die we dit jaar aanbieden als je vóór 1 mei 2024 overstapt, zijn er nu juist omdat we begrijpen dat je waarschijnlijk al via een andere organisatie je NGF-pasje hebt geregistreerd. Om van deze aanbieding gebruik te maken, zul je je eerst bij de andere organisatie moeten uitschrijven, zodat wij je bij de NGF kunnen aanmelden. De extra greenfees zijn om te compenseren voor dit ongemak.

Klik hier voor informatie over hoe je je overstap regelt.
JAARKAARTEN incl. aanmelden, veel gestelde vragen

Veranderen de jaarkaarten in 2024?

Wat betreft tarieven en voorwaarden maken we in 2024 voor ShortGolf Utrecht pas op de plaats. Het onderscheidende tariefmodel zoals dat op de andere banen van de Hollandsche Golfclub is ingevoerd, zal wellicht in de toekomst voor ShortGolf Utrecht worden ingevoerd maar in 2024 nog niet. Of er iets gaat veranderen is echt afhankelijk van onze nieuwe ervaringen met ShortGolf en de golfers: waar is behoefte aan en wat zijn de mogelijkheden. Tot en met oktober zijn de jaarkaarten dus tegen de tarieven van 2024 van toepassing met een geldigheid van 12 maanden. Plannen voor 2025 en verder zullen tijdig worden gecommuniceerd.

Blijft de mogelijkheid om vrij in te lopen en te golfen?

Wat blijft in 2024 is dat er geen verplichting is om een ronde van tevoren te reserveren. Golfers zullen zich wel voor een ronde moeten aanmelden bij de receptie. Zo weten we wie er in de baan is. Heb je een jaarkaart met onbeperkt golfen en speel je meerdere rondes op een dag, dan kun je gewoon één keer aanmelden.

Wat er VERANDERT vanaf 1 april 2024:
 • Alle golfers op ShortGolf Utrecht (SGU) staan in het systeem van Hollandsche Golfclub.
 • Alle golfers op SGU kunnen gebruik maken van de HGC-app: om bijvoorbeeld in te schrijven voor activiteiten of starttijden te reserveren op alle HGC-golfbanen.
 • Geen taslabel meer nodig om te identificeren als jaarkaarthouder.
 • Alle golfers melden zich binnen aan voor een ronde golf. Als je met een jaarkaart of dagkaart meerdere rondes speelt op een dag meld je je gewoon 1 keer aan.
 • Mogelijkheid om starttijden te reserveren: hoeft niet, mag wel.
 • Gereserveerde tijden hebben een vaste tijd, dus voorrang.
 • Geblokkeerde starttijden – door activiteiten of door gereserveerde starttijden – zijn zichtbaar bij de Starttijden in de HGC-app.
 • Iedereen heeft dus van tevoren inzicht in alle vrije starttijden.

HANDICAPREGISTRATIE, veel gestelde vragen

Is een handicapregistratie van de Hollandsche Golfclub verplicht?

Nee! Je mag natuurlijk helemaal zelf weten waar je je NGF-pasje wilt registreren. Maar het is wel makkelijker.

Voor ons is het makkelijker als iedereen voor alle golfzaken: zoals het golfen zelf (jaarkaart) en het NGF-pasje in hetzelfde systeem staat. En er niet meerdere organisaties verantwoordelijk kunnen zijn voor administratieve problemen en oplossingen.

Maar nóg belangrijker: voor golfers is het makkelijker. Verschillende systemen (een aparte organisatie als homecourse voor je handicap) maakt het verwerken van scorekaarten tijdens activiteiten ingewikkeld. Omdat we begrijpen dat overstappen altijd lastig is, hebben we een stappenplan voor je gemaakt. En als je snel overstapt, maken we het extra voordelig met 3 extra greenfees!

Klik hier voor informatie over hoe je je overstap regelt.  
GOLFLESSEN, veel gestelde vragen

Kunnen we op ShortGolf Utrecht golflessen afnemen?

Ja en graag! Want golfen is nog leuker als je ballen niet alle kanten op vliegen … Behalve onze nieuwe Head Professional Thomas die regelmatig op ShortGolf Utrecht te vinden is, is recent Edwin Koene als nieuwe PGA Professional aangenomen. Zijn hoofdlocatie is ShortGolf Utrecht. Edwin is al sinds 1988 professional en heeft een schat aan ervaring.

Wat er VERANDERT vanaf 1 april 2024:
 • Voor beginnende golfers bieden we onze all inclusive les-en speelpakketten van Golfstart ook aan op ShortGolf Utrecht.
 • Op SGU gelden dezelfde tarieven en lesvoorwaarden van onze Hollandsche Golfschool: met speciale kortingen voor 6-lessenkaarten…ook voor groepen.
 • Als er behoefte is, zullen we op SGU ook themalessen, groepslessen en groepstrainingen aanbieden.
 • Dus kom lessen en oefenen op al onze golflocaties!
ACTIVITEITEN, veel gestelde vragen

Blijven de huidige activiteiten (zaterdagmiddag en dinsdagavond) doorgaan?

Natuurlijk! Als vrijwilligers activiteiten willen organiseren, dan zullen we graag helpen om deze activiteiten te promoten en te organiseren. Want golfen is nog leuker als je het samen doet.

Komen er meer activiteiten op ShortGolf Utrecht?

Hopelijk wel! Of beter gezegd: als er behoefte is aan activiteiten dan helpen we graag om deze te realiseren. Dus heb je leuke ideeën? Contactpersoon voor activiteiten is Ruby Besteman: activiteiten@hollandschegolfclub.nl

Kunnen we meedoen aan de NGF-competitie?

Dat kan. Onze Hollandsche Golfclub is lid van de NGF en competitieteams kunnen meedoen namens onze club.
GOLFBAAN, veel gestelde vragen

Wat zijn de plannen met de golfbaan?

Op onze golflocaties hanteren we onze nuchtere aanpak in golf: elke dag gewoon je best doen om het golfen leuker te maken. Wij beloven aan de voorkant geen grote investeringen, maar we gaan er gewoon hard aan werken. We zijn reeds begonnen met het seizoen klaar maken van de baan. We doen dit voorzichtig want de baan is als gevolg van het slechte weer nog altijd moeilijk begaanbaar. Nieuw baanmateriaal zal besteld worden. Nieuwe driving range ballen zijn reeds geleverd.